Uitje aanvragen
22 zelfontwikkelde bedrijfsuitjes
22 zelfontwikkelde bedrijfsuitjes
Vanaf 15 tot 2.500 personen
Vanaf 15 tot 2.500 personen
350+ Google beoordelingen: 4,8 ★★★★★
350+ Google beoordelingen: 4,8 ★★★★★



Sam van Empel

Marketeer bij Uitjesbazen
Geschreven: 23-09-2024
Gewijzigd: 23-09-2024

Hoe zat dat ook alweer met de WKR-regeling?

De Werkkostenregeling (WKR) is voor veel bedrijven misschien een droge materie, maar bij Uitjesbazen maken we het begrijpelijk en zelfs een beetje leuk! Want ja, de WKR kan je helpen om op een slimme manier die toffe bedrijfsuitjes te organiseren zonder extra kosten. Dus, hoe zit het precies?

Wat is de WKR-regeling in een notendop?

Oké, laten we het simpel houden. De WKR is een regeling waarmee je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je medewerkers kunt geven. Denk aan kerstpakketten, bonussen, of nog beter: bedrijfsuitjes! Je hebt een ‘vrije ruimte’, een bedrag dat je onbelast mag besteden. Alles wat binnen die ruimte blijft, kost je geen extra belasting. Maar ga je eroverheen, dan betaal je 80% belasting over het bedrag dat erbovenop komt. Ai, dat tikt aan! In 2024 is dit percentage vastgesteld op 1,92% voor de eerste €400.000 van de loonsom en 1,18% voor het bedrag boven de €400.000.

“Samen met Uitjesbazen kijken hoe je jouw bedrijfsuitje niet alleen superleuk, maar ook fiscaal slim organiseert!”

Bedrijfsuitjes + WKR = De perfecte combinatie

Nu je weet wat de WKR precies is, de grote vraag: hoe zet je dit slim in voor bedrijfsuitjes? Het goede nieuws is dat een bedrijfsuitje perfect binnen de WKR past! Maar let op, het hangt er wel vanaf hoe en wanneer je het uitje organiseert. Hier zijn de twee belangrijkste scenario’s:

Bedrijfsuitje binnen werktijd

Zakelijk karakter

Is het uitje bedoeld om het team te trainen of beter samen te laten werken? Denk aan een teambuilding uitje of een workshop. Dit soort uitjes hebben een zakelijk karakter en vallen meestal compleet buiten de vrije ruimte. Lekker voordelig dus, want hier hoef je geen WKR-ruimte voor op te geven.

Bedrijfsuitje buiten werktijd

Ontspanning

Is het uitje puur voor de gezelligheid, zoals een personeelsfeest of een dag vol spel en avontuur? Dan valt dit binnen de vrije ruimte van de WKR. Het is belangrijk om hier slim mee om te gaan en ervoor te zorgen dat je uitje binnen die ruimte blijft.

Een van onze activiteiten als bedrijfsuitje?

Houd het fiscaal slim!

Bij Uitjesbazen houden we niet alleen van fun, maar ook van strategie! Daarom helpen we je graag om jouw bedrijfsuitje zo fiscaal aantrekkelijk mogelijk te maken. Hier zijn drie praktische tips om het maximale uit de WKR te halen:

Escape the City | Uitjesbazen | Bedrijfsuitje - Teamuitje - Afdelingsuitje - Teambuilding - Personeelsuitje - Groepsactiviteit

Onze tips!

Check van tevoren je vrije ruimte: Weet vooraf hoeveel ruimte je hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit kun je makkelijk berekenen op basis van je totale loonsom.

Denk goed na over het doel van uitje: Wil je het uitje meer een zakelijk tintje geven? Dan vallen de kosten vaak buiten de WKR. Wil je toch liever een uitje om even lekker te ontspannen, zorg er dan voor dat het binnen de WKR valt.

Gebruik gerichte vrijstellingen: Kosten zoals reiskostenvergoedingen of studiekosten kunnen onder gerichte vrijstellingen vallen. Deze komen niet ten laste van je vrije ruimte, doe hier dus je voordeel mee!

Conclusie

De WKR-regeling klinkt misschien complex, maar met de juiste kennis en begeleiding kan het een gamechanger zijn voor jouw bedrijfsuitje. Bij Uitjesbazen hebben we alles in huis om je te helpen zodat je zonder zorgen kunt genieten van een onvergetelijke dag met je collega’s. Wat wil je nog meer? Let’s go, en plan dat geweldige uitje vandaag nog met ons. Hieronder vind je al de categorieën die wij aanbieden!

Categorieën

Van spannende escape games tot actieve stadsspellen. Uitjesbazen biedt voor ieder gezelschap en iedere groepsgrootte het juiste type bedrijfsuitje.

Waarom kiezen voor Uitjesbazen?

Een greep uit onze 350 Google reviews: 4,8/5 ★★★★★

Een erg leuk, meeslepend verhaal waar teamwork en out-of-the-box denken centraal staat. “Vorige week hebben wij met 70 medewerkers genoten van de escape room op locatie. Een erg leuk, meeslepend verhaal waar teamwork en out-of-the-box denken centraal staat om te winnen. Complimenten aan Uitjesbazen voor de duidelijke communicatie en meedenken voorafgaand de activiteit. Tevens onze complimenten aan de begeleiders op locatie. Leuke enthousiasten begeleiders met kennis van zaken.” Marc Nellen Eindhoven – 70 personen Escape room op locatie
Ontzettend leuke VR-activiteit georganiseerd bij ons op kantoor. “VR op locatie heeft een ontzettend leuke VR-activiteit georganiseerd bij ons op kantoor voor onze afdeling van 50 mensen. Erg leuk om te zien dat iedereen fanatiek was en opging in het spel. Communicatie/ afstemming verliep heel soepel.” Pieter Bot Amsterdam – 50 personen VR Teambuilding
Wij hebben gekozen voor de hilarische spelshow…. niets aan gelogen, dit was hilarisch. “We hebben Uitjesbazen ingeschakeld voor het integratiefeest van onze bedrijven. Wij hebben gekozen voor de hilarische spelshow…. niets aan gelogen, dit was hilarisch. Op het laatste moment hadden we een issue met de locatie die we voor ogen hadden, dit is prima en vooral heel snel opgelost door Uitjesbazen.nl. Van collega’s heb ik alleen maar lovende reacties gekregen, het was top geregeld allemaal” Ilse Hermans Weert – 130 personen Quiz Show Deluxe
Iedereen heeft genoten en ik kreeg veel complimentjes terug, deze zijn natuurlijk ook dubbel en dwars voor jullie. ”Ik besef me dat ik je nog helemaal niet bedankt hebt voor de super leuke game! Iedereen heeft genoten en ik kreeg veel complimentjes terug, deze zijn natuurlijk ook dubbel en dwars voor jullie. THANKS THANKS THANKS!” Maaike Namink Amsterdam – 33 personen Moordspel op locatie
Afgelopen vrijdag hebben wij van de PV van Meppel een fantastische avond gehad! “Afgelopen vrijdag hebben wij van de PV van Meppel een fantastische avond gehad! En dat ondanks dat geen van de groepjes op tijd was met de oplossing.” Ingmar Wilke Meppel – 40 personen Escape Box
Uitjesbazen komen nu al een paar jaar een escape room op locatie bij ons. “Uitjesbazen komen nu al een paar jaar een escape room op locatie bij ons (Maastricht School of Management – Maastricht University) doen. Het is een superleuke activiteit om met onze nieuwe, internationale masterstudenten te doen! De begeleiding voorafgaande en tijdens de escape room is supergoed geregeld, ze denken met je mee en zijn flexibel, en het is altijd een hoogtepunt van onze introductieweek. Zeker een aanrader!” Nicky de Bie Maastricht – 70 personen Escape room op locatie
Wij hebben met collega’s een hele informatieve en leuke VR middag gehad. Ik ga dit zeker aanraden aan andere takken van het bedrijf. “Dit is de toekomst! Hoe gaaf is het dan om op deze manier een bedrijfsuitje te organiseren. Wij hebben met collega’s een hele informatieve en leuke VR middag gehad. Ik ga dit zeker aanraden aan andere takken van het bedrijf.” Bente Hendriksen Arnhem – 32 personen VR Teambuilding
Heel erg grappig om zo je collega’s beter te leren kennen. ”De Quiz Show was echt super leuk! Heel erg grappig om zo je collega’s beter te leren kennen. Heel erg fijn dat Uitjesbazen voor de quiz al een keer langs komt om alles door te spreken. Daardoor hebben we een vlekkeloze avond gehad!” Lieneke van het Zand Amsterdam – 122 personen Quiz Show Deluxe

Veelgestelde vragen

Ja, een bedrijfsuitje valt onder de Werkkostenregeling. De kosten van het uitje kunnen worden opgenomen in de vrije ruimte van de WKR. Als de kosten binnen de vrije ruimte vallen, zijn ze voor de werkgever belastingvrij.

  • Probeer de kosten van het uitje binnen de vrije ruimte te houden.
  • Organiseer het uitje met een (gedeeltelijk) educatief doel, zodat bepaalde kosten onder gerichte vrijstellingen kunnen vallen.
  • Maak gebruik van nihilwaarderingen als het uitje op de werkplek plaatsvindt.

Van stadsspellen tot escape rooms en van quizzen tot virtual reality. Met 22 uitjes in eigen beheer bieden wij voor ieder gezelschap en iedere groepsgrootte wat wils. Wat jullie voorkeur ook heeft, wij helpen jullie van A tot Z.

Heb je nog geen idee welk bedrijfsuitje leuk is? Wil je meer tips en inspiratie voor jullie activiteit? In onze blog “Top 10 bedrijfsuitjes en teamuitjes” lichten wij onze populaire activiteiten verder uit. Neem gerust een kijkje en laat je verrassen door het overweldigende aanbod. Aldus wijzelf. 😉

Een handig stappenplan voor het organiseren van jullie teamdag vind je in de blog: bedrijfsuitje organiseren. Stiekem ook wel een kleine aanrader om alles uit jullie teambuilding activiteit te halen.

Jaarlijks verzorgen wij ongeveer 2.500 uitjes. Met jou. Met anderen. Hierbij gaan wij continu het gesprek met onze klanten aan voor het verbeteren en ontwikkelen van onze uitjes. Hierdoor weten wij ons aanbod perfect af te stemmen op jullie wensen. Kortom: met Uitjesbazen kies je gegarandeerd voor creativiteit, vermaak én kwaliteit.

Je merkt misschien al dat wij vaak het gesprek met onze klanten aangaan. Wij denken nu eenmaal graag dat ene stapje meer met jullie mee. Het personaliseren van events is dan ook een aspect waar Uitjesbazen in uitblinkt. En laat dát een bedrijfsuitje nu écht leuk en origineel maken. Een ervaring moet raak zijn. Samen zorgen we ervoor dat jullie bedrijfsuitje altijd raak is!

Wij organiseren jullie bedrijfsuitje van A tot Z

Na het lezen van deze blog over WKR ben je eruit. Het wordt een bedrijfsuitje van Uitjesbazen, maar je hebt nog enkele vragen over de invulling van jullie uitje. Stel je vragen gerust via ons contactformulier, zodat wij vrijblijvend mee kunnen denken.

Wil je bijvoorbeeld een van onze activiteiten laten personaliseren? Kijk, dan zorg je was écht voor een spectaculair bedrijfsuitje. Of wil je het uitje combineren met een lunch, diner of borrel voor of na de activiteit? Uitjesbazen werkt in heel Nederland en België samen met talloze horeca– en eventlocaties. Kortom: gezamenlijk stemmen we het bedrijfsuitje compleet af op jullie wensen.

Stel eventuele vragen gerust aan onze kantoorbazen: 0413 302 773

Contact formulier

Voor de kroon op jullie fiscaal verantwoord bedrijfsuitje!

Elk bedrijf is anders, dus is elk bedrijfsuitje ook uniek. Wij denken graag met jullie mee tijdens het organiseren van jullie activiteit. Heb je nu nog vragen over de WKR-regeling of iets anders op het gebied van bedrijfsuitjes. Geef ons gerust een belletje, samen lossen we het op!

Ja, ik wil nu een gratis offerte!