fbpx

Serious games

Wil je een serious game spelen of laten ontwikkelen? Uitjesbazen kijkt graag met je naar de mogelijkheden. Met gamification gaat er nieuwe wereld voor jullie open!

Groepsactiviteiten - Uitjesbazen

Serious games op maat

personen-icoon-usp-uitjesbazen

Gamification specialist

ster-usp-uitjesbazen

Ontwikkeld door Gamificationers

Home » Serious games

Game-based learning en gamification

Wil je een serious game laten ontwikkelen? Als specialist in game-based learning en gamification helpt Uitjesbazen je graag. Zo hebben wij in samenwerking met Gamificationers diverse serious games mogen ontwikkelen voor onderwijsinstellingen, bedrijven in de zorg, de overheid en het bedrijfsleven. Benieuwd hoe wij serious games inzetten om spelenderwijs een gedragsverandering te bereiken? Bekijk dan gerust onze serious games!

Wat zijn serious games?

Serious games zijn krachtige instrumenten om kennis en informatie over te dragen. Vanuit je extrinsieke en intrinsieke motivatie om precies te zijn. Hierdoor zorgen serious games voor een hogere betrokkenheid, een veilige leeromgeving én positieve ervaringen. Kortom: spelers zijn meer betrokken bij het spelen van een game!

Waar worden ze voor gebruikt?

Afhankelijk van het leerdoel worden serious games ingezet voor de volgende doeleinden: het overdragen van kennis, het leren van nieuwe vaardigheden, bewustwording én gedragsverandering.

Bedrijfsuitje teambuilding - Personeelsuitje - Groepsactiviteit | Uitjesbazen

Een serious game laten ontwikkelen

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar wat Uitjesbazen voor jullie kan betekenen. Zo is iedere game en doelgroep anders. Het is daarom belangrijk om elk probleem of elke uitdaging anders aan te pakken. Je moet bijvoorbeeld nadenken over de gameplay, het verhaal en het sociale aspect. Daarnaast moet er nagedacht worden over beloningen om spelers te stimuleren. Kortom: wat is nodig om gedragsverandering te bereiken en wat wil je bereiken?

Stel eventuele vragen gerust aan Joris!

Gamificationers0413-302773

Joris | Uitjesbazen

Serious games voorbeelden

“Met een blinddoek voor en de handen geboeid ging vanmiddag een groep officieren van de Koninklijke Marine een gloednieuwe escape room binnen. Binnen een uur moeten de manschappen weer buiten staan. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moeten ze eerst wel een lading lastige opdrachten uitvoeren.”

Educatieve Escape Room
De Koninklijke Marine
Artikel NH Nieuws

Image

”Er komt een unieke game in ’s-Hertogenbosch die iedereen kan spelen. Dagelijks zetten we ons, samen met de politie en andere veiligheidspartners, in tegen ondermijning van met name drugscriminaliteit. De meldingen van inwoners zijn daarbij heel belangrijk.”

Drugscriminaliteit: Eenheid 75
O.a. Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Valkenswaard, Nederweert en Leudal
Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Image

”Natúúrlijk weten jongeren dat er snel geld te verdienen valt met drugscriminaliteit. Minder bekend is hoe je in deze wereld wordt gezogen als kwetsbare scholier, laat staan hoe moeilijk het is om eruit te stappen. Daarom is er nu een game bedacht die dat jongeren op een heftige manier laat ervaren.”

Gamification onderwijs: De Hosselaar
O.a. Elde College en Fioretti College
Artikel Brabants Dagblad

Image

”Een mobiele zorg-escaperoom, bedacht en gebouwd in Erp, gaat vanaf nu op tournee in België. Doel: leerlingen enthousiast maken voor een opleiding in de zorg.”

Escape Room zorg
Vlaamse overheid
Artikel Brabants Dagblad

Image

Wil je meer weten over serious games en hoe wij voor gedragsverandering zorgen?

GamificationersContact