fbpx

Serious games

Make it come alive

Image

Serious games

Image

Gamification

Image

Game-based
learning

Home » Serious games

Serious games voor bedrijven

Wil je een serious game spelen of laten maken? Als specialist in serious games, gamification en game-based learning helpt Uitjesbazen je graag. Zo ontwikkelen wij in samenwerking met Gamificationers serious games op maat voor bedrijven. Games die impact maken. Altijd met een achterliggende boodschap.

Wat zijn serious games?

Serious games zijn krachtige veranderinstrumenten om kennis/informatie over te dragen en hebben een ander doel dan entertainment. Het speelt in op je intrinsieke motivatie. Hierdoor zorgen serious games voor een hogere betrokkenheid, een veilige leeromgeving én positieve ervaringen. Kortom: spelers zijn meer betrokken bij het spelen van een game.

Waar worden ze voor gebruikt?

Afhankelijk van het leerdoel worden serious games ingezet voor de volgende doeleinden: het overdragen van kennis, het leren van nieuwe vaardigheden, bewustwording én gedragsverandering.

Cybercrime en Climate game

Serious games worden veel in het bedrijfsleven ingezet. Momenteel zijn we in de afrondende fase met “Cybercrime” en “Climate game“. Games waarvan wij geloven dat ze impact maken. Games met een boodschap dus. Vraag ons gerust naar meer informatie. Wij laten graag aan je zien hoe “Cybercrime” en “Climate game” impact maken voor jullie organisatie.

Cybercrime

“The game”

Image

Climate game

“Gambling against God”

Image

Make it come alive

Ben je benieuwd naar hoe een serious game voor jullie doeleinde ingezet kan worden? Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar de mogelijkheden. Zo is iedere game en doelgroep anders. Het is daarom belangrijk om elk probleem en elke uitdaging anders aan te pakken. Je moet bijvoorbeeld nadenken over de gameplay, het verhaal en het sociale aspect. Daarnaast moet er nagedacht worden over beloningen om spelers te stimuleren. Kortom: wat is nodig om spelenderwijs gedragsverandering te bereiken en voor welk doeleinde?

Neem hiervoor een kijkje op de website van Gamificationers of bel direct naar ons telefoonnummer.

Gamificationers 0413-302773