fbpx

Gamification

Wil jij spelenderwijs impact maken met gamification? In samenwerking met Gamificationers ontwikkelen wij serious games en passen wij game-elementen toe in niet-spelomgevingen.

Image

Gamification

Image

Serious games

Image

Game-based
learning

Home » Gamification

Gamification projecten

Gamification is een krachtig veranderinstrument om gebruikers te stimuleren en doelen te behalen. Het wordt daarom veel in het onderwijs en in de zorg ingezet. Tegenwoordig zien we ook dat steeds meer bedrijven dé kracht van gamification inzien. Niet alleen om medewerkers kennis te laten bijbrengen, maar ook ten behoeve van sport, marketing en recruitment.

Ben je benieuwd hoe gamification ingezet kan worden voor jullie doeleinde? Hieronder vind je diverse uitgevoerde gamification projecten voor onze klanten. Ideaal als voorbeeld om een impressie van de mogelijkheden te verkrijgen.

E-learning

”Digital Solution Game”

Image

Duurzaamheidsgame

”Road to zero waste”

Image

Pop-up Escape Room

”Casillero del Diablo”

Image

Escape Den Bosch

”Team-up Van Wanrooij”

Image

Internationalisering game

”Culture Clash”

Image

Marine Escape Room

”Een geheime missie naar Noord-Korea”

Image

Zorg Escape Room

”Ik ga ervoor”

Image

Ben jij klaar om impact te maken?

Momenteel werken wij intensief samen met Gamificationers, verschillende opdrachtgevers en diverse experts voor de ontwikkeling van “Cybercrime” en “Climate game”. Zoals de namen al doen vermoeden, is Cybercrime gericht op internetcriminaliteit en Climate game gericht op het klimaat. Wil je alvast meer informatie over één van deze games? Schroom dan niet om contact met Uitjesbazen op te nemen.

Cybercrime

”The game”

Image

Climate game

”Gambling against God”

Image

Veelgestelde vragen

Wat betekent gamification?

Gamification betekent spelenderwijs leren in een niet-spelomgeving. Ofwel: de toepassing van spelelementen in een niet-spelomgeving. Gedacht kan worden aan game-denken, game-technieken en game-elementen.

Hoe werkt gamification?

Gamification speelt in op 3 basisprincipes: aantrekkingskracht, beloning en voortzetting. Hierdoor wordt de intrinsieke motivatie van mensen aangewakkerd. Ofwel: de motivatie vanuit mensen zelf. Resultaat: gamification is een krachtig veranderinstrument om dingen te bereiken en doelstellingen te behalen.

Wat zijn gamification elementen?

Gamification kent diverse elementen. Je kunt denken aan een belonings- en/of feedbacksysteem. Verder is het belangrijk om een sterk verhaal neer te zetten (context) en interactie te genereren tussen mensen (gameplay en het sociale aspect).

Waar wordt gamification gebruikt?

Gamification wordt tegenwoordig veel in het bedrijfsleven ingezet. Daarnaast gebruiken veel schoolinstellingen gamification in de klas en weten steeds meer zorgprofessionals gamification toe te passen in de zorg. Kortom: gamification wordt volop ingezet in verschillende branches en sectoren.

Waarom wordt gamification ingezet?

Gamification werkt. Van het creëren van meer bewustwording tot kennisoverdracht en van het aanleren van nieuwe vaardigheden tot branding. Gamification zorgt voor impact.

Wat zijn voorbeelden van gamification?

Met de “Digital Solution Game” hebben wij in samenwerking met Gamificationers e-learning tot in de puntjes doorgevoerd voor Ordina. Voor een wereldwijde marketingcampagne is het populaire wijnmerk “Casillero del Diablo” onder de aandacht gebracht voor duizenden bezoekers van Utrecht Centraal. In de duurzaamheidsgame, “Road to Zero waste”, is een gepersonaliseerd spel ontwikkeld voor Renewi, waarbij alles in het teken van recycling stond. Kortom: gamification wordt voor een diversiteit aan doelstellingen ingezet. Er zijn daarom talloze voorbeelden te vinden van het gebruik ervan.

Make it come alive

Ben je benieuwd naar hoe gamification voor jullie doeleinde ingezet kan worden? Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar de mogelijkheden. Neem hiervoor een kijkje op de website van Gamificationers of bel direct naar ons telefoonnummer.

Gamificationers 0413-302773