Escape Room Spel ‘Escape the Firm’

Escape Room Spel ‘Escape the Firm’

4.3 ★★★★★ / Onderdeel geweest van NK Escape Rooms 2019

Nu ook beschikbaar op Social Deal! Klik hier om naar de website van Social Deal te gaan en ontvang 53% korting!

Een pakketje met raadselachtige inhoud én een mysterieuze stem die jullie toespreekt. Wat betekent het? Wat moeten jullie ermee? Hoe dan ook, dit mysterie moet worden opgelost.

Spanning: ★★★★☆
Tijdsdruk: ★★★★☆
Coöperatief: ★★★★☆

Vanaf 12 jaar
2 - 6 personen
+/- 90 min

Serious Game – Escape Game

Escape The Firm staat volledig in het teken van digitalisering, data en privacy. Om het mysterie op te lossen, bouwen jullie een eigen datacenter bestaande uit 4 servers. Dat lijkt makkelijker dan dat het is. Vrijwel direct roept het allerlei vragen op. Hoe krijgen jullie toegang? Welke puzzels horen bij welke server? Hoe moeten de servers worden verbonden? Oftewel: de Escape game begint direct bij het openen van het pakketje! De mysterieuze stem helpt jullie verder met cryptische aanwijzingen, maar is die stem wel te vertrouwen?

  • Onderdeel geweest van het NK Escape Rooms 2020
  • Alles binnen het thema van digitalisering, data en privacy
  • Geen standaard escape game, alles draait om creativiteit en samenwerking
  • Unieke en spectaculaire escape games/puzzels
  • Een zenuwslopend spel voor ervaren en minder ervaren escape room spelers
3
Meer informatie over dit uitje

Escape the Firm – Data

Escape The Firm is een escape room spel waarbij jullie meer leren over data. Waar wordt al die data opgeslagen? Welke bedrijven bezitten die data en wat doen zij ermee? Kan het geen kwaad of zit er wel degelijk een keerzijde aan het verhaal? Escape The Firm zet jullie aan het denken over jullie privacy.

Data is het nieuwe goud, zo wordt gezegd. Data betekent macht. De grote tech-bedrijven van deze wereld worden daarom steeds machtiger. Google opent het ene na het andere datacenter, verspreid over de hele wereld. Facebook weet alles over ons sociale leven en gebruikt die data om daar nog rijker van te worden. En hoe zit het met bedrijven als Microsoft, Apple en Amazon? Wij delen alles met ze, maar krijgen zij daarom juist niet te veel macht in handen? Niemand lijkt hier bang voor te zijn. Deze bedrijven hebben toch geen kwade bedoelingen? Maar zijn wij ons wel voldoende bewust van de macht die deze tech-bedrijven hebben dankzij de gegevens die wij met ze delen? En wat als die data in handen komt van organisaties die wel kwade bedoelingen hebben?

Escape the Firm spelen als groepsuitje of bedrijfsuitje

Escape the Firm spelen met een grote groep? Geen probleem, speel op een datum en tijdstip naar keuze in teams tegen elkaar. Ga de strijd met elkaar aan in een Escape the Firm – competitie. Meer informatie over de mogelijkheden? Klik hier om contact met ons op te nemen, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb ik alleen de spelmaterialen nodig?

Je hebt een schaar nodig om de diverse spelmaterialen in ‘Escape the Firm’ uit te knippen. Naast een schaar heb je een laptop (eventueel een telefoon) met internet nodig om de verschillende digitale onderdelen op internet te kunnen spelen/gebruiken.

Kan ik met meer dan 6 personen spelen?

‘Escape the Firm’ spelen met een grote groep? Dat is mogelijk! Ga de strijd met elkaar aan in een Escape the Firm – competitie. Speel in groepjes van 2 – 6 personen tegen elaar, het team dat als eerst weet te escapen wint! Klik hier voor meer informatie.

Wat als we de oplossing niet kunnen vinden?

We hebben meerdere tips en antwoorden online geplaatst die je kunt gebruiken als je er niet meer uit komt. 

Wat maakt 'Escape the Firm' zo speciaal?

‘Escape the Firm’ is onderdeel geweest van het NK Escape Rooms 2020, naast dat je één van de rondes van het NK speelt bevat het zeer unieke escape games/puzzels die je zowel off- als online moet oplossen. 

Onderdeel NK Escape Rooms 2020

‘Escape the Firm’ is onderdeel geweest van het Nederlands Kampioenschap Escape Rooms 2020, zo’n 800 teams speelde deze escape game om een plekje te veroveren in de grote finale van het NK Escape Rooms. Bekijk hieronder de trailer van het NK Escape Rooms 2020:

NK Escape Rooms

Het NK Escape Rooms is een jaarlijks toernooi dat door Uitjesbazen en Gamificationers georganiseerd wordt. Tot nu toe gingen jaarlijks zo’n 650 – 800 teams de strijd met elkaar aan in 4 – 5 verschillende Escape Room rondes. Meer weten over het NK Escape Rooms? Ga naar de website:

Recensies

Bedankt NK – Escape rooms! Wij vonden dit een fantastische ronde ????. Echt goed voorbereid en echt leuke puzzels! Dank.

Anthony

Wij vonden het een geweldige ervaring, ondanks dat we het niet gehaald hebben, hebben we genoten!!

Ilona

Wat een werk zit hier in voor jullie als organisatie! Knap gemaakt en alvast super bedankt!

Ilse

In ons commandocentrum voelden we ons zaterdag net een groep rechercheurs ????‍✈️????‍✈️!

Jubbe

Het was echt super gaaf! Leuke verrassende puzzels. We hebben ons zeker vermaakt!

Karlijn

Wat een ongelooflijk leuke en spannende ervaring!

Jolanda

Geweldig spel, het was een grote uitdaging om de juiste containernummer te vinden, maar het is ons gelukt!

Jeroen 

Ruim 3 uur verder maar we hebben een code opgestuurd en het was mega gezellig! ????

Angelique

Zo dat was me het avontuur wel weer – ronde 3 zit er op was weer tof!

Elja

Vergelijkbare Doe Het Zelf Teambuilding Games!

De Terugkeer van de Dominee
De Terugkeer van de Dominee

Een onvergetelijke escape room beleving voor thuis. Van de makers van het NK Escape Rooms. Deur op slot. Sleutel in de Kluis. Lichten Uit. Let’s play a game.

Lees meer
The Package
The Package

Het escape room spel van 2019 én afkomstig uit één van de rondes van het NK Escape Rooms 2019. De psychopaat is op de vlucht en het is aan jullie om hem zo snel mogelijk te lokaliseren.

Lees meer