Online teambuilding activiteit coronaproof door live begeleiding op afstand.

Online Feestje vieren met Collega’s

Uitjesbazen Redactie Advies

Hoe vier je online een feestje met collega’s?

Ondanks alle maatregelen blijft het natuurlijk super belangrijk om met je collega´s in contact te blijven. Niet alleen voor zakelijke activiteiten is dit belangrijk, maar ook om naast werk een band te kunnen opbouwen. Eerder werden er vaak vrijdagmiddagborrels georganiseerd of om de zoveel tijd een goed feest. Helaas is dit momenteel niet mogelijk, waardoor de connectie buiten de normale werkzaamheden lastiger is geworden. Om elkaar toch op te zoeken geven wij je in dit artikel 5x tips om corona proof een feestje te houden met collega´s. 

Thema feest organiseren

Ieder jaar zijn er natuurlijk bepaalde feestdagen zoals kerst, nieuwjaar en koningsdag. Dit is een goede kans om er online ook een feestje van te maken. Neem bijvoorbeeld koningsdag, je kan eenvoudig 2 dagen er voor of er na nog een online feestje vieren met collega’s. Zorg ervoor dat iedereen zijn kamer met thema versiering gezellig maakt. Daarnaast kan je ook vragen aan iedereen of zij iets oranjes aantrekken. Vervolgens maak je een goede borrelbox met Nederlandse snacks en houdt je een digitale pubquiz over het koningshuis en koningsdag. Gegarandeerd gaan jullie een leuke tijd hebben met zijn alle ondanks dat het online is. 

Escape room 

Zijn jullie toch iets minder van de themafeestjes en pubquizzen? Dan is een escape room ook een super leuk idee. Tijdens de escape room los je puzzels en mysteries op met je team. Dit is natuurlijk super spannend, maar vraagt ook om een goede samenwerking. Ook nog eens goed voor de teambuilding dus. Tip: maak groepjes van collega’s die misschien minder vaak met elkaar contact hebben. Dit is een mooie kans om elkaar eens beter te leren kennen. Slaat dit goed aan en was de escape room een succes? Goed nieuws! Want er zijn tegenwoordig talloze opties en mogelijkheden. 

Tassie 

Hebben jullie alle online ideeën al uitgespeeld en zijn jullie opzoek naar een mogelijkheid om elkaar weer eens in het echt te spreken? Dan is Tassie een goede optie. Dit is een tasje met daarin een wandelroute met opdrachten. Dit doe je samen met een of drie collega’s in Amsterdam of Haarlem. Door dat het buiten is en je met een kleine groep bent kan dit gemakkelijk op een corona proof manier. 

Wijn of bierproeverij 

Zijn jij en je collega’s altijd wel in voor een lekker drankje? Dan is een wijn of bierproeverij ook ontzettend leuk om te organiseren. Lust niet iedereen wijn of bier? Maak dan wellicht twee groepen, dit is vaak ook nog eens gezelliger. Door in kleine groepen een online activiteit te plannen is er meer interactie. Je hebt zelf waarschijnlijk wel eens gemerkt dat het niet goed gaat als je met 15 mensen tegelijk een gesprek wil voeren. Dit is eigenlijk onmogelijk en moet je ook niet aan willen beginnen. Maak daarom altijd plannen voor een kleinere groep mensen. 

 Ik hoop dat je na het lezen van deze blog inspiratie hebt opgedaan. Hopelijk mogen binnenkort weer normaal leuke uitjes organiseren, maar voor nu zijn dit de beste opties om een online feestje te vieren met collega’s. Maak er iets leuks van met zijn alle.  

 

Online Escape Game – The Firm

Online Escape Game – The Firm

 • Online escape room van de makers van het NK Escape rooms. Geschikt voor ieder niveau.
 • Jullie spelen in virtuele teams van 4 of 5 personen. Iedere deelnemer ontvangt thuis een geheim pakket om mee te spelen.
 • Bouw jullie eigen datacenter en leg de juiste verbindingen tussen de servers.
Online Escape Room – The Hack Game

Online Escape Room – The Hack Game

 • Zenuwslopende online escape room die je alles leert over hacken. Geschikt voor ieder niveau.
 • Jullie spelen in virtuele teams van 4 of 5 personen. Iedere deelnemer ontvangt digitaal The Hack Guide om mee te spelen.
 • Neem een kijkje in de wereld van hackers
Online Moordspel

Online Moordspel

 • De burgemeester is vermoord en jullie worden verdacht. Ga op zoek naar de echte dader, het moordwapen en het motief.
 • Het online moordspel is perfect geschikt voor teams van 3 of 4 personen. Geschikt voor ieder niveau.
Online Bingo show

Online Bingo show

 • De meest hilarische online bingo show van Nederland! Vrolijk, gezellig en met humor gepresenteerd.
 • Live presentatie door een enthousiaste bingo master. Iedereen speelt individueel mee vanuit huis met eigen bingokaarten.
Quaranteambuilding

Quaranteambuilding

 • De ultieme online teambuildingactiviteit. Al het moois wat wij te bieden hebben komt samen in dit uitje. Ook beschikbaar als Wintergame!
 • Jullie worden verrast met leuke quizrondes, creatieve doe opdrachten, escape games en een bingewatch bingo.
Online Pubquiz

Online Pubquiz

 • Gekozen tot leukste online pubquiz van Nederland! Voor ieder niveau. Speel individueel of in virtuele teams.
 • Algemene kennis, sport, muziek, een fotoronde en nog veel meer.
 • Live presentatie vanuit een gezellige en vrolijke studio. Met jury voor de puntentelling.