Coronaproof Sinterklaas vieren, hoe doe je dat?

Uitjesbazen Redactie Advies

Het is alweer herfst. De feestmaanden zijn in aantocht. En niet alleen dat is in aantocht. Ook de Goedheiligman zal snel aanmeren in Nederland! Helaas heeft het coronavirus dit jaar ook het schema van Sinterklaas aangetast. Het sinterklaasfeest zal net iets anders gaan dan normaal. Maar zeker niet minder gezellig! Daar helpen wij je graag bij. Coronaproof Sinterklaas vieren hoeft niet moeilijk te zijn!

Direct een overzicht bekijken van online groepsactiviteiten?

Sinterklaasintocht

Goed nieuws! De landelijke intocht van Sinterklaas gaat dit jaar toch door, maar dan wel zonder kinderen, ouders en opa’s en oma’s. De intocht zal er dit jaar wel heel anders uit gaan zien. Het is nog een geheim waar Sinterklaas dit jaar het land binnen zal komen. Verdere informatie over de intocht ontbreekt nog.

Coronaproof uitje met kind

Wij van Uitjesbazen doen er alles aan om er juist nu een geweldig coronaproof kinderfeest van te maken. Sinterklaas en zijn pieten hebben veel te doen in een korte tijd, zij kunnen dit jaar daarom alle hulp goed gebruiken. Pakjes Piet, Post piet, Snoep Piet, hoofdpiet en Sinterklaas zijn een zoektocht gestart naar hulppieten. Zij hebben samen overlegt en hierbij een echte pietentraining samengesteld.

Hoe gaat deze pietentraining in zijn werk?

Sinterklaas heeft een brief geschreven voor zijn toekomstige hulppieten. Hij vraagt in deze brief hulp aan de kinderen. Jullie huis wordt omgetoverd tot een waar oefenparcours. In totaal zijn er acht verschillende soorten opdrachten die uitgevoerd worden. Als alle opdrachten goed zijn uitgevoerd, wordt er een echt pietendiploma uitgereikt. Zo’n diploma krijg je natuurlijk niet zomaar.