Coronaproof kinderfeestje

Coronaproof kinderfeestje

Uitjesbazen Redactie Advies

Is het mogelijk om een coronaproof kinderfeestje te organiseren? Dit is een vraag die momenteel veel ouders stellen. Slaan we dit jaar een kinderfeest overslaan of zijn er ook andere opties? Als volwassene is het overslaan van een verjaardag vaak niet erg, maar voor kinderen kun je een verjaardag niet zomaar ‘vergeten’. Wij van Uitjesbazen hebben verschillende veilige opties op een rijtje gezet.

Direct een overzicht bekijken van online groepsactiviteiten?

De coronaregels

De regels veranderen continu. Op het moment dat wij hier wat schrijven over iets dat nog mag, kan het de volgende dag weer helemaal anders zijn. Voor kinderen onder de twaalf jaar geldt de 1,5 meter afstand regel niet. Het is hierbij wel lastig dat je veelal afhankelijk bent van volwassenen of locaties, waar de regels wel aangescherpt zijn. Sinds eind december is er in Nederland spraken van een lockdown, dit wil zeggen dat alleen de noodzakelijke winkels zijn geopend. Naar een trampolinepark gaan wordt dus lastig.

 

Ideeën voor een coronaproof kinderfeestje  

Houden jouw kinderen ook van het programma ‘Ik hou van Holland’? Dan is dit een leuke optie. Iedereen deelt mee aan dit coronaproof kinderfeestje vanuit huis, dus alles is volledig coronaproof. Tijdens deze toffe quiz komen de bekende rondes zoals van TV voorbij. Zet de tulpjes maar op tafel en het feest kan beginnen! Kinderen zullen het gegarandeerd geweldig vinden.

Vinden jullie bingo meer iets voor opa’s en oma’s? Dan hebben jullie de online bingo show nog nooit gespeeld. Iedereen zit thuis klaar achter zijn computer met een bingokaart in de hand wachtend op het eerste cijfers. Dan volgt daar een verrassing. “We gaan nu de dansronde spelen”, roept de presentator. Kortom: de virtuele bingoshow is de gezelligheid van een ouderwetse bingo gecombineerd met allerlei te gekken opdrachten. De winnaars worden natuurlijk beloond met fantastische prijzen.

In voor wat meer spanning? Dan is een online moorspel dé optie voor jullie coronaproof kinderfeestje. Er is een moord gepleegd en het is nu de taak om deze op te lossen. Iedereen ontvangt thuis een pakketje met bewijsmateriaal. Tijdens het oplossen van de moord moeten allerlei gaven opdrachten uitgevoerd worden. Stapje bij stapje komen jullie dichter bij de moordenaar. Deze online groepsactiviteit is geschikt voor ieder niveau. Het is zelfs mogelijk om dit spel te laten personaliseren. Zo kunnen wij in de game de kinderen toevoegen als hoofdpersonen.

 

Quaranteambuilding

Quaranteambuilding

  • De ultieme online teambuildingactiviteit. Al het moois wat wij te bieden hebben komt samen in dit uitje. Ook beschikbaar als Wintergame!
  • Jullie worden verrast met leuke quizrondes, creatieve doe opdrachten, escape games en een bingewatch bingo.
Online Moordspel

Online Moordspel

  • De burgemeester is vermoord en jullie worden verdacht. Ga op zoek naar de echte dader, het moordwapen en het motief.
  • Het online moordspel is perfect geschikt voor teams van 3 of 4 personen. Geschikt voor ieder niveau.
Online Escape Game – The Firm

Online Escape Game – The Firm

  • Online escape room van de makers van het NK Escape rooms. Geschikt voor ieder niveau.
  • Jullie spelen in virtuele teams van 4 of 5 personen. Iedere deelnemer ontvangt thuis een geheim pakket om mee te spelen.
  • Bouw jullie eigen datacenter en leg de juiste verbindingen tussen de servers.