Coronaproof kennismakingsspel

Uitjesbazen Redactie Advies

Of het nu op een nieuwe school, baan of vereniging is, het maakt niet uit. Kennismaken blijft spannend. Tijdens deze coronatijd wordt kennismaken alleen maar lastiger. Het gebeurt of niet of in een voorstelronde achter de laptop. Een stuk minder leuk toch? Daarom hebben van Uitjesbazen een aantal tips om jullie kennismaking leuk en coronaproof te laten verlopen.

Direct een overzicht bekijken van online groepsactiviteiten?

Klamme handjes en klapperende tandjes

De zweet handen en oksels zijn voor vele (grotendeels) vertrokken maar kennismaken is en blijft een lastig iets. Wat zullen ze van mij denken? Wat als ze mij niet mogen? Dit en vele andere vragen spoken door je hoofd. Maar wees gerust de tijd van voor de klas staan of jezelf voorstellen in een kringetje is voorbij. Tijdens deze tijd zijn online teamuitjes enorm in opkomst. Een online bedrijfsuitje is een leuke manier om kennis te maken. Op deze manier heerst er geen druk op het kennismaken door de leuke activiteit en leren jullie elkaar op een ontspannende manier kennen. Een coronaproof kennismakingsspel is dus ideaal.

De keuze is reuze en helemaal coronaproof

Maar wat houd een online groepsactiviteit precies in? Dit zijn uitjes achter jullie laptop, iets anders dan een normale activiteit maar zeker niet minder leuk en dit helemaal coronaproof. Bij een online uitje kun je denken aan een hilarische online pubquiz, een spannend online moordspel, een doldwaze quaranteambuilding of een meeslepende online escape game.

Wanneer heel jullie team, groep of klas er klaar voor zit start het coronaproof kennismakingsspel. Jullie kunnen de antwoorden invullen via een speciaal ontwikkelde app en zitten met elkaar in een live stream. Zo leren jullie elkaar spelenderwijs kennen en dit vanuit jullie veilige thuis omgeving. Het is zelfs mogelijk om een uitje te personaliseren. Jullie kunnen bijvoorbeeld een ronde toevoegen met vragen over jullie zelf of over jullie team of bedrijf. Op deze manier wordt de coronaproof kennismaking nog leuker!

Een spannend coronaproof kennismakingsspel, geen ongemakkelijke kennismaking

Doormiddel van een coronaproof kennismakingsspel leren jullie elkaar dus kennen. Door een spel te gaan spelen gaat er wat druk vanaf en kunnen jullie je ook focussen op iets anders dan alleen elkaar. Geen minuten lange staren, geen ongemakkelijke stiltes maar een online teambuilding. Leer elkaars kwaliteiten kennen en maak kennis op deze leuke manier.

Online Pubquiz

Online Pubquiz

 • Gekozen tot leukste online pubquiz van Nederland! Voor ieder niveau. Speel individueel of in virtuele teams.
 • Algemene kennis, sport, muziek, een fotoronde en nog veel meer.
 • Live presentatie vanuit een gezellige en vrolijke studio. Met jury voor de puntentelling.
Online Moordspel

Online Moordspel

 • De burgemeester is vermoord en jullie worden verdacht. Ga op zoek naar de echte dader, het moordwapen en het motief.
 • Het online moordspel is perfect geschikt voor teams van 3 of 4 personen. Geschikt voor ieder niveau.
Online Escape Game – The Firm

Online Escape Game – The Firm

 • Online escape room van de makers van het NK Escape rooms. Geschikt voor ieder niveau.
 • Jullie spelen in virtuele teams van 4 of 5 personen. Iedere deelnemer ontvangt thuis een geheim pakket om mee te spelen.
 • Bouw jullie eigen datacenter en leg de juiste verbindingen tussen de servers.
Online Escape Room – The Hack Game

Online Escape Room – The Hack Game

 • Zenuwslopende online escape room die je alles leert over hacken. Geschikt voor ieder niveau.
 • Jullie spelen in virtuele teams van 4 of 5 personen. Iedere deelnemer ontvangt digitaal The Hack Guide om mee te spelen.
 • Neem een kijkje in de wereld van hackers