Een coronaproof escape room? Hoe dan?

Uitjesbazen Redactie Advies

Coronaproof escape rooms. Ja, je leest het goed. Er bestaan escape rooms die volledig coronaproof zijn. Veel uitjes zijn lastig tijdens de coronatijd, een escape room is daar zeker een van. Tenzij het willen ontsnappen aan een lockdown telt als escape room, dan doen wij allemaal mee. Met dit toffe online teamuitje breng je binnen no-time mensen weer bij elkaar. Het is nu dus mogelijk om je collega’s op afstand uit te dagen. Het enigste wat jullie hiervoor hoeven te regelen is een verbinding via een stream naar keuze. Let the games begin!

Direct een overzicht bekijken van online groepsactiviteiten?

Escape rooms in Nederland

Escape rooms zijn in een korte tijd razend populair geworden. Het aantal escape rooms blijft maar stijgen! Tegenwoordig is niets te gek en er zijn dan ook kamers in allerlei maten en thema’s. Er zijn zelf groepen die de hele wereld rondreizen om records te verbreken. Sinds 2019 wordt in Nederland jaarlijks een NK Escape Rooms georganiseerd. Hoe tof is dat?!

Samen in een afgesloten ruimte, één doel: ontsnappen! De afgelopen jaren zijn de escape rooms een enorme hype geworden en nu wordt dit stokje overgedragen naar een online escape room.  Het is niet de sfeer van een echte escape room maar het is zeker wel ‘the next best thing’. Vanuit achter een beeldscherm worden jullie in de wereld van Escape the firm of het online moordspel gezogen. Jullie team wordt omringt door mysterie en moet er alles aan doen om te ontsnappen.

Hoe speel je een online escape room?

Vaak wordt dit spel in een ruimte gespeeld waarbij iedereen dicht op elkaar staat. Momenteel is het in Nederland niet toegestaan om een fysieke escape room te spelen. Volgens het RIVM is dit niet coronaproof. Bij Uitjesbazen hebben ze hier hét alternatief op gevonden! Zij brengen de escape room gewoon bij jou thuis. Elke team ontvangt thuis een eigen pakketje met allerlei breinbrekende escape games. Het leukste coronaproof uitje kan beginnen!

Coronaproof escame game ‘Escape your House’

Duizenden jaren geleden is een dominee met een duister verleden onder jullie huis begraven. Deze kwaadaardige dominee is teruggekeerd! Jullie hebben een brief van hem ontvangen en hij eist hierin zijn woonplaats terug. De dominee heeft de sleutel en jullie krijgen maar één kans om deze terug te krijgen. Geen tijd te verliezen dus! Speel nu de spannendste coronaproof escape room thuis.

Deze online escape game wordt geleverd in een fraaie box, die jullie huis omtovert tot een ware escape room. Je gaat vanuit huis op zoek naar allerlei aanwijzingen over de dominee. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een speciaal ingerichte website. Escape your House zorgt voor onvergetelijke escape room beleving. Dit is de game voor tijdens de coronatijd!

Coronaproof escape room ‘Escape the Firm’

Deze online escape room is volledig coronaproof en perfect tijdens een online bedrijfsuitje. Deze game staat volledig in het teken van data en privacy. Steeds meer grote technologiebedrijven worden alsmaar machtiger. Google heeft wereldwijd al vele datacenters geopend. Met al deze data weet Google bijna alles over ons en gebruikt deze data om nog rijker te worden. Zijn we tegenwoordig wel genoeg bewust van de macht die de technologiebedrijven hebben?

Het is aan jullie om een datacenter op te bouwen bestaande uit vier servers. Dit klinkt gemakkelijk. Hoe krijgen jullie toegang? Hoe worden de servers verbonden? Het is van groot belang om goed samen te werken en logisch na te denken. Ga online de strijd tegen elkaar aan! Speel nu de spannendste coronaproof escape room thuis.

Online moordspel

Er is een moord gepleegd en jullie zijn de hoofdverdachten. Om jullie onschuld te bewijzen moeten jullie de echte dader vinden. Dit doen jullie doormiddel van bewijsmateriaal, cryptische aanwijzingen, getuigenschriften, plukken haar en nog meer. Houden jullie het hoofd koel en vinden jullie de juiste verdachte, moordwapen en motief. Het online moordspel is dus een activiteit vol sensatie. Blijkt het slachtoffer een collega te zijn of zijn de verdachten vrienden van werk? Dat kan! Het is namelijk ook mogelijk om het online moordspel te laten personaliseren, zo wordt de ervaring nog extra uniek.

Kortom deze drie activiteiten zijn ideale coronaproof teambuildingactiviteiten, vol sensatie, spanning en een fanatieke strijd. Met deze online groepsactiviteit kunnen jullie toch een escape room ervaren en moeten jullie er alles aan doen om te ontspannen.

Online Escape Game – The Firm

Online Escape Game – The Firm

  • Online escape room van de makers van het NK Escape rooms. Geschikt voor ieder niveau.
  • Jullie spelen in virtuele teams van 4 of 5 personen. Iedere deelnemer ontvangt thuis een geheim pakket om mee te spelen.
  • Bouw jullie eigen datacenter en leg de juiste verbindingen tussen de servers.
Online Escape Room – The Hack Game

Online Escape Room – The Hack Game

  • Zenuwslopende online escape room die je alles leert over hacken. Geschikt voor ieder niveau.
  • Jullie spelen in virtuele teams van 4 of 5 personen. Iedere deelnemer ontvangt digitaal The Hack Guide om mee te spelen.
  • Neem een kijkje in de wereld van hackers
Online Moordspel

Online Moordspel

  • De burgemeester is vermoord en jullie worden verdacht. Ga op zoek naar de echte dader, het moordwapen en het motief.
  • Het online moordspel is perfect geschikt voor teams van 3 of 4 personen. Geschikt voor ieder niveau.