7 tips: teamuitje organiseren in coronatijd

Uitjesbazen Redactie Advies

Het is lastig om een online teamuitje te organiseren, vooral in deze coronatijd. Daarom hebben wij 7 tips om het organiseren van een teamuitje tot een succes te maken. Zolang je deze punten allemaal kan afstrepen, wordt jullie teamuitje een uitje om nooit te vergeten.

Direct een overzicht bekijken van online groepsactiviteiten?

Tip 1: een goede tijdsindeling

Hard aan het werk of juist even wat minder? Voor een teamuitje tijdens de coronatijd is planning essentieel. Ben jij gestrest over het uitkiezen van een datum, omdat de hele tijd één collega net even niet kan. Of ben je lichtelijk in paniek omdat je geen idee hebt hoe jij het uitje in moet delen? Dit kun je verhelpen met een goede planning. Je kan bijvoorbeeld een planning tool kiezen om de datum te bepalen of een uitjesbureau benaderen over hoe het programma eruit kan zien. Dit scheelt een hoop stress.

Tip 2: afstand

Een nieuw concept maar zeker een belangrijk punt. Tijdens het organiseren van jullie teamuitje kun jij je echt niet gedragen als een covidioot (één van de 700 nieuwe woorden van deze tijd. We worden er in ieder geval taalkundiger van). Houd dus rekening met de afstand. Zorg dat elk teamlid 1,5 meter afstand kan houden. Vind je dit maar lastig organiseren? Kies dan voor een online groepsactiviteit. Een stuk minder geregel en zeker niet minder leuk!

Tip 3: een unieke activiteit

De datum staat vast en de afstand wordt gewaarborgd. Maar nu: wat gaan jullie doen? De coronacrisis gooit veel roet in het eten. Er is echter ook een lichtpuntje. Online uitjes zijn nu helemaal hip. Een super gezellig virtuele bingo, een hilarische online pubquiz of een doldwaze quaranteambuilding. Wat je ook kiest, het wordt sowieso uniek!

Tip 4: een streamingdienst

Voor een online uitje heb je ook een streamingdienst nodig. Wij raden Google Meet aan, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor Skype, Zoom of Microsoft Teams. Zorg ervoor dat het voor iedereen duidelijk welke dienst jullie gaan gebruiken en hoe laat jullie meeting start.

Tip 5: eten en drinken

Nu je een online bedrijfsuitje hebt gekozen, missen we nog een aantal dingen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw collega’s honger of dorst lijden. Vergeet de hapjes en drankjes dus niet. Nu is het vrij lastig om dat voor iedereen te regelen. Je kan er dus voor kiezen om voor een borrelpakket van Mario en Luigi te gaan. Dit is een stuk makkelijker en geeft extra beleving aan jullie uitje.

Tip 6: jouw team

Het klinkt heel logisch, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk jouw team. Zorg ervoor dat iedereen weet wat hij of zij moet doen en dat iedereen op tijd klaar zit voor jullie uitje. Zo staan jullie klaar in de startblokken en kan de strijd losbarsten.

Tip 7: goede zin

Uitjes? Check. Hapje en een drankje? Check. Je team? Check. Je hebt nu nog maar één ding nodig. Goede zin. Jullie kunnen pas echt van jullie uitje genieten wanneer jullie gemotiveerd te werk gaan en ook echt enthousiast zijn over jullie activiteit.

Met de bovenstaande punten wordt jullie teamuitje een succes. Gebruik deze 7 tips voor het organiseren van jullie uitje en geniet. Een teambuilding is juist in deze tijd extreem belangrijk. Zo houden we afstand, maar blijven toch bij elkaar.

Online Bingo show

Online Bingo show

  • De meest hilarische online bingo show van Nederland! Vrolijk, gezellig en met humor gepresenteerd.
  • Live presentatie door een enthousiaste bingo master. Iedereen speelt individueel mee vanuit huis met eigen bingokaarten.
Quaranteambuilding

Quaranteambuilding

  • De ultieme online teambuildingactiviteit. Al het moois wat wij te bieden hebben komt samen in dit uitje. Ook beschikbaar als Wintergame!
  • Jullie worden verrast met leuke quizrondes, creatieve doe opdrachten, escape games en een bingewatch bingo.
Online Pubquiz

Online Pubquiz

  • Gekozen tot leukste online pubquiz van Nederland! Voor ieder niveau. Speel individueel of in virtuele teams.
  • Algemene kennis, sport, muziek, een fotoronde en nog veel meer.
  • Live presentatie vanuit een gezellige en vrolijke studio. Met jury voor de puntentelling.